Home : Materiaal en tools : Goede Praktijken

Goede Praktijken

Goede Praktijken

Al veel bedrijven maken succesvol werk van stress op de werkvloer. Het delen van deze aanpakken is hard nodig. Hieronder staan tien Goede Nederlandse Praktijken beschreven: prachtige voorbeelden van bedrijven en organisaties die werkstress met succes hebben  teruggedrongen of voorkomen. Deze voorbeelden zijn het resultaat van de Goede Praktijken Competitie: de Nederlandse voorronde voor de European Awards die in het voorjaar van 2015 door het Europees Agentschap voor Veiligheid en Gezondheid op het Werk (EU-OSHA) worden uitgereikt. Zij zijn dus niet alleen in Nederland, maar in heel Europa een bron van inspiratie.

Het delen van deze succesverhalen is belangrijk. Ze helpen om het onderwerp werkstress op de kaart te zetten en bieden werkgevers en werknemers praktijkhandvatten om werkstress aan te pakken. Heeft u zich laten inspireren door de verhalen? Deelt u ze dan ook graag verder in uw netwerk.

De Goede Praktijken op een rij:

Lees interviews en alle goede voorbeelden ook in het Goede Praktijken magazine (pdf 4MB). The Magazine Dutch Good Practices is also available in English (pdf-9MB).