Home : Materiaal en tools : Napo

Napo


Napo films zijn ideaal om de basisbeginselen van veiligheid en gezondheid op het werk op een aantrekkelijke en informele manier over te brengen. De films zijn niet bedoeld als diepgaande training over gezondheid en veiligheid op het werk, maar bieden een alternatieve, luchtige aanpak om de kennis over dit onderwerp te vergroten.

In de films wordt zonder taal gecommuniceerd, zodat iedereen ze kan begrijpen ongeacht leeftijd, land of cultuur. Met het hoofdpersonage Napo kan het publiek zich gemakkelijk identificeren omdat hij een neutrale en innemende figuur is. Hij staat symbool voor elke werknemer in elke industrie of sector.

De Napo film, waarin verschillende psychosociale risico's op de werkplek aan bod komen, laat zien hoe een werknemer daarmee te maken kan krijgen en erop kan reageren. Zoals in alle films van de reeks helpt Napo risico's op de werkplek aan te wijzen en praktische oplossingen en suggesties voor verbetering voor te dragen. Napo in: 'Als stress toeslaat'.

Meer informatie over Napo is te vinden op de website van de Napo-films, waar u deze en andere Napo-films ook kunt downloaden.

Wilt u een napo-dvd bestellen? Mail ons dan!

Zie ook:
Website met Napo-filmpjes
Napo voor leraren