Home : Activiteiten : Forumwebinar: bewust van tijd

AGENDA

17

november

2015

Forumwebinar: bewust van tijd

van 12:00 tot 13:00
Web

De tijd lijkt steeds sneller te gaan. Hoe ontwikkelen we zelfsturing, onthaasting, eigen verantwoordelijkheid, plezier en resultaat? "Een mens leert niet van buiten naar binnen, maar van binnen naar buiten. De menselijke manier van talent benutten is de omgeving intelligent te maken met beelden, taal, techniek, zelfsturend inzicht en communicatie en dan met die omgeving te werken." Aldus filosoof Arnold Cornelis, alweer meer dan 15 jaar geleden.

De versneller op de ontwikkeling van eigen verantwoordelijkheid, innovatie en talent kunnen we zoeken in technieken, werkwijzen en methoden om de tijd te vertragen. Want, om een metafoor te gebruiken: als de auto alleen een gaspedaal heeft en geen rem en stuur, ga je wel hard maar kom je niet ver. Hoe kunnen we bewuster met tijd omgaan? 

Hoe zou het zijn om professionals zeggenschap te geven over hun tijd en talent? Hen achteraf én vooraf te vragen te kunnen verantwoorden welke keuzen ze maken? Dialoog centraal te stellen en zeggenschap zo in te richten, dat de organisatie er intelligenter en gelukkiger van wordt; dat er gewerkt wordt aan meer waarde en samenwerking ruimte krijgt?

Dat maken we speels inzichtelijk door te sjoelen met tijd. Niet ingewikkeld, speels en serieus tegelijk leer je hoe je het samen moet doen. 

Geïnteresseerd? Doe dan mee aan het webinar door Waardecreatienetwerk Archimedes. Na een inleiding in het thema tijd, gaan we in gesprek over de vraag hoe je een cultuur met een hoog bewustzijn van tijd kunt ontwikkelen. Stel je vragen over deze thematiek aan een forum van experts met praktijkervaring hierin. Schrijf je direct in via de link, dan ontvang je een uitnodiging.

Bekijk hier het webinar

Experts

Inleider: Maarten de Winter
Forumleden: Callista Roelofs, Erna van der Weerd, Maarten de Winter
Moderator: Perry Alderliesten